El punt de debat valencianista d’Alacant comença a despegar

Nota de premsa

Per: Ferran de Rojas i Josep Lluis Mira

Ab la participació d’un grapat de intel·lectuals de prestigi, a més de professionals coneguts i persones ab trajectòria exemplar en la defensa de la nostra llengua i cultura, el PUNT DE DEBAT vol ser un referent significatiu en el procés de creació de l’opinió pública alacantina.

Mitjançant una dinàmica de reunions periòdiques, centrades en l’exposició de temes rellevants per a la nostra Ciutat i Comarca, seguida dels ineludibles i enriquidors debats, pretenem també anar configurant una llista d’objectius programàtics que podrien formar l’esquelet de la nostra proposta política a les properes Eleccions Municipals i Autonòmiques.

Per altra banda, el col.lectiu local a Alacant ha proposat al CEN d’Units x Valéncia la possibilitat de combinar les nostres sigles ab la marca Units per Alacant. D’esta manera pretenem optimitzar el treball d’adaptació que fem a les realitats locals, per tal d’obtindre un major impacte sobre l’electorat.

Els principis ideològics que sustenten la nostra proposta alicantinista (que no alicantonista….) són els següents:

  1. Els alacantins, ab les nostres necessitats i peculiaritats, no podem quedar fora de la conformació del país i de la idea valencianista. Redefinir ab eixa clau l’alacantinisme no és tasca senzilla, però cal intentar-ho i no només per motius purament idealistes sinó també per engegar en positiu una alternativa viable per a la nostra ciutat i el seu entorn.
  2. Ni la llengua ni el manteniment de la identitat poden arribar a romandre entre una part de la nostra població, sense atendre primer que res als sentiments, a una mena d’orgull, d’arrels, d’estimació positiva del que varem ser, som i volem ser, com a col·lectiu però també com a individus ab un origen i una llar concreta. Sense atendre al sentiment, tot lo demés és abandonament, o com a molt reservori intel·lectual.
  3. A més a més d’anar pacientment creant un corpus on lo alacantí es faça actual i correctament definit; caldria traslladar tot això a la societat o al menys a alguns interlocutors socials, econòmics, etc; remenant modestament interessos, consciències, oportunitats, ocasions…; en resum: fer d’espurna.

A hores d’ara, estem confeccionant un programa de sis encontres, on passaríem revista a 12 temes de màxima actualitat. En un propera ocasió donarem oportuna referència d’eixa programació, així com del lloc en què s’hauran de celebrar, i l’horari previst.

One response to “El punt de debat valencianista d’Alacant comença a despegar

  1. Benvolguts amics: UXV D’ALACANT NO ESTÀ ATURADA CONTINUEM TREBALLANT AMB MOLTA ACTIVITAT I BONES INCORPORACIONS AL PUNT DE DEBAT ALACANTÍ I EL SEU BLOG: http://puntdebatalacanti.blogspot.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s