TORTELL DE REIS

Al clam i convit de Josep Lluis Mira, ens varem reunir un bon grapat de persones a menjar el Tortell de Reis i una xocolatada, amb l’objecte de presentar i debatre la idea del valencianisme de conciliació, de suma i construcció.

A l’acte assistiren destacades persones del món professional i cultural en valencià d’Alacant: professors, escriptors…., persones en definitiva motivades pel valencianisme en estes contrades del sud, que entenen el missatge nacionalista i el comparteixen.

Josep Lluis Mira entregà un extracte de la Declaració Valencianista de 1918, document que fa poc complí 90 anys i que es va commemorar el novembre passat a un hotel del cap i casal, en un acte que tots varen catalogar d’històric i que conjuminava, en torn a unes bases estrictament valencianes, a persones i grups que havíen estat fent camins diferents que poc a poc van confluint.

Així mateix es va apuntar la intenció d’UxV d’assumir per la seua part este esperit constructiu i representar la idea nacionalista moderada i demòcrata.

En un altre orde de coses, durant la nit quedà palesa també la voluntat de fer un grup o associació autònoma, que aportara les seues reflexions als reptes als que hem de respondre els valencianistes, davant la nova realitat social que tenim i la problemàtica singular del sud del nostre país. Per això es crearà en quant siga possible una pàgina web, on es puguen fer aportacions literàries o ideològiques i es convocaran noves reunions.

Un panorama realment interessant i il•lusionant, des d’ací, des d’Alacant.

UxV Alacant

(05-01-09)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s